Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Eric de Boer en Henk Groen zijn zwagers en beiden eigenaar van Incura, software met hart en ziel. Ze vertellen graag over verleden, heden en toekomst. Waar ze vandaan komen en waar ze naartoe willen. Twee dingen zijn zeker: het enthousiasme is onverminderd groot en ze blijven innoveren.

Eric de Boer: “In 1996 zijn we begonnen. Mijn vrouw, die logopediste is en een eigen praktijk heeft, raakte toen zwanger. Of ik tijdelijk de administratie wilde doen. Natuurlijk. Ik dacht al snel ‘dit kan simpeler’ en heb een programmaatje gemaakt om de verslaglegging en de facturatie te verbeteren. Mijn vrouw was er happy mee en liet het aan wat collega’s in Haarlem zien. Dat willen wij ook, zeiden ze.” Henk: “En toen begon het te lopen.

Betrokken bij de zorg en passie voor techniek

Na vier jaar hadden we zevenhonderd klanten. Het mooie was, we deden het erbij, naast ons werk. Eric zat ’s avonds in zijn garage en ik op mijn zolder. Daar hebben we nog een keer de directeur van GGD Rivierenland ontvangen. Hij vond het wel grappig. Bill Gates is ook op zolder begonnen, zei die.” Eric: “Het was een bijzondere tijd maar op een gegeven moment liep het uit de hand. Ik had een stevige baan bij de KLM en dat ging niet meer samen. Er moest wat gebeuren. Ik stelde Henk voor om onze banen op te zeggen en voor onszelf te beginnen.” Henk: “Ik zei ‘ja’. Dat had ie niet verwacht. Maar ik had wel zin in een avontuur. Anderzijds was het bevlogenheid. Het ongemak bij therapeuten, daar moest iets aan worden gedaan. Betrokken bij de zorg en tegelijkertijd een passie voor techniek. Geweldig om te kijken wat er mogelijk is, om dingen te verbeteren en te innoveren.”

Over tien jaar een programma zonder administratie

Henk: “De zorg verbeteren en therapeuten zo goed mogelijk ondersteunen, zodat ze zoveel mogelijk tijd aan hun patiënten kunnen besteden. Daar worden we blij van. We hoeven geen Bucatti voor onze deur te hebben, als we maar plezier hebben in ons werk, en dat hebben we.” Eric: “In 2003 vond er uitbreiding plaats. Tot die tijd was het alleen logopedie. Fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapeuten, multidisciplinair en GGZ zijn erbij gekomen. Therapeuten hebben niets met automatiseren. Wij wel. Uitgangspunt is altijd: hoe kan het verschil gemaakt worden en hoe blijft het betaalbaar. Over tien jaar een programma zonder administratie. Dus dat je nul minuten aan administratie kwijt bent. Dat is het streven.” Henk: “Vroeger geloofde ook niemand in zelfrijdende auto’s. En kijk waar we nu staan. Wij blijven gewoon innoveren, daar zijn we mee begonnen en daar gaan we mee door.”

Software met hart en ziel, voor professionals in de zorg

Incura is onderdeel van de Winbase Groep, dat software ontwikkelt voor professionals in de zorg. Het doel is om de zorg in Nederland te verbeteren. Dat doen we door therapeuten te ontlasten met slimme en gebruiksvriendelijke software: doordat je minder tijd kwijt bent aan je administratie, hou je meer tijd over voor je patiënten en kun je beter behandelen. We richten ons met name op fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, multidisciplinaire dienstverbanden en GGZ-specialisten.

Wil je ook minder administratie en meer plezier in je werk?

Maak dan eens vrijblijvend kennis met ons. Wij zijn Incura, software met hart en ziel. Voor professionals in de zorg.