Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Waarom EPD-software van Incura? Een zorgverlener aan het woord

foto birgit jaarsma interview

Wat zijn de belangrijkste beweegredenen voor een zorgverlener om Incura te overwegen als EPD-software leverancier? Dat is een vraag die we onszelf regelmatig stellen. We doen er namelijk alles aan om ervoor te zorgen dat ons EPD-software goed blijft aansluiten op de wensen en behoeften van de zorgverlener.

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen houden we regelmatig interviews met zorgverleners die net voor Incura hebben gekozen, maar ook met zorgverleners die al langere tijd gebruik maken van Incura.

Deze keer hebben we gesproken met Birgit Jaarsma, Orthopedagoog en Cognitief gedragstherapeut.

Hoe heb je Incura gevonden en wat waren de belangrijkste beweegredenen om voor Incura te kiezen?

Ik heb al 14 jaar een eigen praktijk en gebruik al langere tijd het boekhoudplatform Yuki. Ik merkte echter dat ik veel betaalde voor functionaliteiten die ik niet gebruik, daarnaast is het ook geen EPD, en ook niet gespecialiseerd voor de GGZ. Ik was dus veel tijd kwijt aan het registreren van gegevens en nog meer tijd kwijt aan het declareren van facturen. Daarnaast werkte ik voor de gehele administratie met drie verschillende platforms. Ik ben toen op Google gaan zoeken naar ‘Wat is het beste EPD voor de GGZ’, daar kwamen jullie met Incura als eerste uit de bus.

Vervolgens ben ik de website van a tot z gaan doorlezen en raakte ik overtuigd van de mogelijkheden die Incura biedt. Het leek een praktisch ‘all-in-one’ en makkelijk te begrijpen EPD die ervoor zorgt dat ik weinig tijd kwijt ben aan het doen van mijn administratie. Dat was voor mij het moment om in contact te komen met Jurgen van jullie sales afdeling. Hij gaf me de persoonlijke aandacht waar ik naar op zoek was en nam de tijd om me in alle rust uit te leggen wat de mogelijkheden zijn.

Ik vond het heel fijn om te merken dat ik geen nummertje was, maar iemand die serieus genomen werd. Ondanks dat ik een relatief kleine praktijk heb.

Was het makkelijk om het EPD van Incura te leren werken?

Omdat ik contractvrij werk maak ik geen gebruik van de koppeling met Vecozo. Vanwege mijn interesse in computers en techniek vond ik het een leuke uitdaging om zelf zo veel mogelijk dingen te leren en uit te zoeken. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd, het was eenvoudig om de logica van Incura te leren kennen.

Wel had ik extra hulp nodig met het eenmalig instellen van tarieven en facturatie instellingen. Handleidingen voor contractvrije boekhouding waren niet aanwezig, daardoor duurde het langer voordat ik mijn eerste declaraties kon indienen. Dankzij de kalme en professionele hulp van jullie Customer Support, staat inmiddels alles ingesteld zoals het hoort en heb ik de eerste declaraties ingediend. Mijn oprechte complimenten voor de snelle en adequate afhandeling daarvan.

Zijn er verder nog zaken die je opvielen?

Ja, ik vind het een hele fijne gedachte dat jullie veel in gesprek zijn met de zorgverlener. Ik begrijp dat jullie veel doen met de feedback die jullie krijgen vanuit ons, en ik voel me ook gehoord als ik op-/aanmerkingen heb. Ik zal me dus zeker weer melden als ik ergens tegenaan loop.

 

Terug naar nieuws >