Blog: “Eenmaal gedreven blijft gedreven”

Logopedist Henriëtte Delsing zit al bijna 40 jaar in het vak, maar gaat nog lang niet stoppen met haar praktijk. Nog steeds pakt zij met veel enthousiasme de meest uiteenlopende hulpvragen aan, juist de ingewikkelde gevallen prikkelen haar. Tijd om eens nader kennis te maken: wie is Henriëtte?

Henriette Delsing

 

Goede stem

Sinds 1979 is Henriëtte werkzaam als logopedist. Tijdens haar middelbare school wist ze al dat ze iets met haar stem wilde doen: óf naar het conservatorium óf een studie logopedie. “Ik help graag mensen en logopedie leek mij goed te combineren met een gezinsleven. In mijn vrije tijd zing ik nog steeds graag hoor. Sterker nog, wanneer ik niet zing dan weet mijn omgeving dat ik minder lekker in mijn vel zit.” In 1982 richt Henriëtte de Logopediepraktijk Overvecht op, met succes. De praktijk groeit: inmiddels werken er acht logopedisten en wordt er behandeld vanuit acht locaties.

Specialismen

Henriëtte richt zich op verschillende specialismen: jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken, sensorische informatieverwerking, stemtherapie, COPD, oromyofunctionele therapie, cranio mandibulaire dysfunctie, preverbale logopedie, ouderbegeleiding bij taalstimulering, PROMPT en de behandeling van Parkinsonpatiënten. Een indrukwekkend rijtje. Vooral de complexe gevallen vindt ze interessant. “Ik vind het leuk om dan als een soort detective aan de slag te gaan. Neem bijvoorbeeld een peuter waarbij de spraakontwikkeling achterblijft. Is er onvoldoende taalaanbod? Of is er een cognitieve oorzaak? Misschien wil het kind niet spreken? Daar duik ik graag in.”

Incura

In haar praktijk gebruikt ze al jarenlang Incura. Ze is enthousiast over de mogelijkheden en denkt graag mee hoe de workflow nog efficiënter ingericht kan worden. ”Ik ben een grote Incura-fan. Ik vind het leuk om in zo’n programma te duiken zodat je kunt werken zoals jij zou willen. Ik merk dat veel collega’s zich voegen naar wat Incura vraagt. Dat past niet bij mij.” Tijdens behandelingen aan huis gebruikt ze de app om afspraken in te plannen. En in de praktijk maken ze van iedereen altijd even een foto en voegen deze toe aan het dossier. “Het is leuk om bij het overnemen van een behandeling van een collega even te kijken hoe je patiënt eruit ziet, zodat je iemand persoonlijk kunt aanspreken.”

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de sjablonen en standaardteksten binnen Incura. Henriëtte is gedreven om structuur aan te brengen in haar dossiers wat bijdraagt aan een effectieve behandeling met zo min mogelijk administratieve handelingen. “De vinkjes binnen het zorgpad bieden je handvatten. Je ziet snel wat er nog moet gebeuren en wat je al gedaan hebt. Binnen de agenda werken we allemaal met kleuren, elke logopedische richtlijn heeft een eigen kleur. Voor de administratieve afwikkeling na een behandeling gebruiken we rood zodat ik tijdens de planning makkelijk kan zien wie er ruimte heeft voor een nieuwe patiënt.”

Webinar ‘Efficiënt werken met Incura’

Haar bevlogenheid werkt aanstekelijk. Om deze reden presenteerde ze op dinsdag 19 september het webinar Efficiënt werken met Incura. Ze heeft al vaker presentaties over Incura gegeven. “Ik merk dat veel collega’s nog zo weinig uit de software halen. Ik hoop dat het webinar ze motiveert om met onbenutte mogelijkheden aan de slag te gaan. Met wat kleine aanpassingen kun je nog efficiënter werken, fijn toch?”

Toekomst

Het pensioen van Henriëtte komt langzaam dichterbij, maar stoppen met de praktijk is ze voorlopig niet van plan. Een nieuwe collega stapt waarschijnlijk in de maatschap. “We hebben samen grootste plannen, maar daar kan ik nu nog niet zo veel over zeggen. De praktijk wordt helemaal verbouwd, daar kijk ik erg naar uit. Binnen een eigen praktijk kun je veel creativiteit kwijt. Ik zoek steeds weer de uitdaging in mijn vak en zet graag de volgende stap binnen onze praktijk.”

De liefde voor het vak straalt er vanaf bij Henriëtte. Haar patiënten vertellen dat ze vaak zo blij bij haar vandaan komen. Waar komt dit enthousiasme vandaan? “Ik ben iemand die positief in het leven staat. Daar doe ik niet zo veel voor, dat is nou eenmaal mijn aard. Als ik iets zie zitten, dan ga ik ervoor. Tja, eenmaal gedreven blijft gedreven.”

Benieuwd wat Incura voor u kan betekenen? Vraag een vrijblijvende demo aan!