Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg
Administratie voor een GGZ praktijk. Incura EPD

Een geordende administratie voor een GGZ praktijk is van groot belang. Je bent immers als ondernemer verplicht om een sluitende administratie bij te houden. Toch doe je dit natuurlijk niet alleen voor de Belastingdienst. Een geordende administratie geeft overzicht, rust en duidelijkheid voor de medewerkers. Hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Achterstallige administratie verwerken

Om orde te scheppen in de chaos, is het van belang dat je de achterstallige administratie als eerste gaat verwerken. Print de facturen uit en maak stapeltjes aan per onderwerp. Orden de facturen per categorie, debiteur en crediteur en verwerk deze in de boekhouding.

Systeem bedenken voor het verwerken van de administratie

Een geordende administratie voor een GGZ praktijk start met het bedenken van een werkbaar systeem. Het is dan ook belangrijk dat je een systeem bedenkt wat voor jezelf het beste werkt. Reserveer ruimte in je agenda voor het maandelijks verwerken van de administratie, zodat de administratie overzichtelijk is en blijft.

Gebruik categorieën in je mailbox

Veel ondernemers hebben een overvolle mailbox. Omdat vele zaken aandacht vragen is het lastig om overzicht te houden met al die mails die binnenkomen. Toch is het ook belangrijk dat je hier een systeem voor hanteert, zodat je de administratie op orde houdt. Maak gebruik van categorieën in de mailbox en maak een mapje “afgehandeld”. Wanneer een mail volledig is afgehandeld, verplaats je de mail naar deze map en blijft deze niet in jouw mailbox staan. Zo houd je overzicht in al die mails en weet je precies welke je nog moet afhandelen.

Introduceer het systeem bij je collega’s

De administratie voor een GGZ praktijk kan alleen geordend worden als iedereen binnen de praktijk op de hoogte is van het systeem. Introduceer dan ook het systeem bij jouw collega’s. Leg uit wat er van hen verwacht wordt en hoe ze het syste

Een geordende administratie voor een GGZ praktijk begint met een goed boekhoudpakket

Een boekhoudpakket zorgt ervoor dat noodzakelijke berekeningen automatisch gebeuren. Dit scheelt veel tijd, het voorkomt fouten en het zorgt voor gebruiksgemak. Daarnaast heb je met een boekhoudpakket inzicht in je bedrijfsresultaat en worden alle nieuwe fiscale regels direct doorgevoerd. Ben je toevallig niet in je praktijk? Met een online boekhoudpakket heb je altijd en overal inzicht in jouw administratie.

Wist je dat je zelf je boekhouding kunt regelen in Incura met KING Finance (voorheen iMUIS Online)?

Zo kun je het gebruiksvriendelijke dashboard zelf inrichten en is het mogelijk om heel makkelijk handmatige facturen op te stellen. Meer informatie over KING Finance (voorheen iMUIS Online) in Incura vind je hier.

Gebruik je nog geen Incura en ben je nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen? Klik dan op onderstaande button en vraag direct een demo aan!